Материали за автомобилни стелки

Материали

Стелките за автомобили обикновено се предлагат в два варианта: или гума, или мокет. Те се различават по много начини и всеки материал предоставя предимства и недостатъци в сравнение с другия. Например, мокетните стелки обикновено са изтънени и имат гумирана противоплъзгаща подложка, докато гумените постелки са по-тежки и по-издръжливи.

Също така, някои стелки за кола са изработени в обикновения цвят на гумата, докато много други съдържат маркови фирмени лога, анимационни герои или реклами. Те също могат да се предлагат в широка гама от цветове.

Много импровизирани стелки за превозни средства стават все по-популярни, често под формата на алтернативи от PVC, но гумените подложки за автомобили все още се разглеждат като най-сигурният вариант.

Сравнение на гумени и мокетни стелки

С изключение на няколко избрани модела, които могат да бъдат взети от изкуствена кожа или подобни, повечето стелки за кола са изработени от здрав каучук или от здрав мокет.

Всеки от тези видове автомобилни стелки идва със собствени предимства и недостатъци.

По-долу ще разгледаме разликите между двете, както и кое е по-добро като цяло.

Пряко сравнение:

  Гумени стелки за кола Мокетни стелки за кола
Лесно

почистване – Целта на автомобилната постелка е да осигури защита на интериора, на мокетите на вашия автомобил, като предпазва от кал, мръсотия, замърсявания и течности.

Ето защо е важно автомобилните стелки лесно да се почистват, за да се удължи живота им, тъй като никой клиент не очаква само едно ползване от тях

Може да се мие с леки почистващи препарати или дори с маркучи със слаба струя.

Повечето люспи от кал падат, след като изсъхнат.

Обикновено устойчив на изпръскване/заливане с химикали.

Някои от тях могат да се перат машинно, въпреки че почистващите препарати могат да бъдат вредни.

Мократа кал вероятно ще остави петна.

Химикалите могат да бъдат вредни.

 

Трайност – Издръжливостта е друг важен аспект за автомобилните стелки.

Тези продукти са подложени на постоянно триене между краката и интериора на автомобила.

Без голяма издръжливост, автомобилните стелки скоро могат да се повредят или разкъсат.

 

Евтиният каучук може да се захаби във времето или да се разкъса. Поддържайки външния вид, се усещат добре във времето. Килимът обаче може да стане по-плосък.
Цени: Обхват от евтини до много скъпи, в зависимост от качеството на гумата. Диапазон от евтини до средни цени, макар и често по подобна цена като каучук.
Персонализирани – Когато говорим за персонализация, говорим за разнообразните опции, налични по отношение на цвят, облицовка, видове използвани материали и дизайнерски функции.

 

Най-често черно по подразбиране, въпреки че понякога се предлага в сиво или бежово. По-голям набор от опции и цветове за персонализиране. Понякога се комбинира с гума.
Дълбочина: Обикновено улии с висок борд, за да предпазват от всякакви разливи от вода и течност. Обикновено плоски; вода или други течности обикновено се абсорбират от тъканта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *