Автомобилни стелки – чистота и комфорт при пътуване!

Автомобилните стелки отдавна вече са станали атрибут на комфорт в колата, без тях е трудно да си представим модерното превозно средство. Този аксесоар изпълнява множество функции: предотвратява попадането на влага в купето, което намалява вероятността от появата на корозия, подът по-малко се замърсява и по-лесно се почиства. Освен това, автомобилните стелки в известна степен допринасят за намаляване на шума в купето, благодарение на което пътуването е по-малко изморително и създават усещане за ред и уют.

Автомобилни стелки по марки

Последно добавени продукти

Автомобилни стелки

Изтривалки за превозни средства, известни още като „автомобилни стелки“, са предназначени да предпазват пода от автомобила от замърсяване, износване и сол.

Една от основните ползи на автомобилните стелки е да помага колата да изглежда чиста. Повечето стелки могат лесно да бъдат премахнати за почистване и след това да бъдат заменени. Някои изискват точки за фиксиране – гъвкави шипове от долната им страна, за да захващат килими под тях или система за монтаж, която закача, закопчава или завърта в точка за закрепване, която вече е разположена на пода на превозното средство.

Стелките за превозни средства са аксесоар за интериора на автомобилите, които търговците обикновено включват при закупуването на превозно средство. С нарастването на лизинговите организации и продажбите на автомобилите на лизинк обаче някои автомобили се предлагат без тях.

Стелките за автомобили се предлагат в различни форми и материали. Те могат да имат шипове, канали или капачки за улавяне на мръсотия и вода и да бъдат направени от синтетичния каучук (често наричан „винил“ или „термопластичен“) или текстилни материали.

Материали

Стелките за автомобили обикновено се предлагат в два варианта: или гума, или мокет. Те се различават по много начини и всеки материал предоставя предимства и недостатъци в сравнение с другия. Например, мокетните стелки обикновено са изтънени и имат гумирана противоплъзгаща подложка, докато гумените постелки са по-тежки и по-издръжливи.

Също така, някои стелки за кола са изработени в обикновения цвят на гумата, докато много други съдържат маркови фирмени лога, анимационни герои или реклами. Те също могат да се предлагат в широка гама от цветове.

Много импровизирани стелки за превозни средства стават все по-популярни, често под формата на алтернативи от PVC, но гумените подложки за автомобили все още се разглеждат като най-сигурният вариант.

Сравнение на гумени и мокетни стелки

С изключение на няколко избрани модела, които могат да бъдат взети от изкуствена кожа или подобни, повечето стелки за кола са изработени от здрав каучук или от здрав мокет.

Всеки от тези видове автомобилни стелки идва със собствени предимства и недостатъци.

Полезни съвети